HEBO Maritiemservice

Ga ook aan de slag met Print & Protect

Wilt u net zoals HEBO Maritiemservice aan de slag met Print & Protect labels? Naast equipmentcodering zijn er vele toepassingen te bedenken voor Print & Protect, zoals typeplaatjes of het verhuren van materialen.

Contact opnemen

Wij bieden ook u graag een passende maatwerk oplossing. Onze adviseurs staan u graag te woord.HEBO Maritiemservice

Equipmentlabels voor industriële omgevingen met weersinvloeden


HEBO Maritiemservice is een maritieme dienstverlener in de breedste zin van het woord. Dagelijks houden zij zich bezig met olie- en calamiteitenbestrijding, transporten, hijswerkzaamheden, bergingen en een scala aan ondersteunende diensten op en rondom het water. Hun vloot bestaat uit een ruim en groeiend aantal vaartuigen en ieder vaartuig heeft zijn eigen specialiteit.

Op elk vaartuig wordt gebruikgemaakt van equipment die de medewerkers van HEBO helpen hun werkzaamheden uit te voeren. Dit materieel bestaat onder meer uit handgereedschap, strops, afsluiters en touw. Al dat materieel heeft keuringsplicht, wat betekent dat inzichtelijkheid in wanneer iets gekeurd moet worden essentieel is. Daarom is het van groot belang dat ieder stuk materieel een unieke identificatie krijgt.

 

Labels voor industriële omgevingen en weersinvloeden: Print & Protect


HEBO Maritiemservice is actief in zeer industriële omgevingen. Het materieel krijgt dan ook te maken met weersinvloeden, maar ook met (opspattend) zeewater. Omstandigheden waar de toe te passen labels tegen bestand moeten zijn. Vanuit HEBO werd daarbij aangegeven dat de identificaties de volledige levensduur van het materieel mee moeten kunnen.

Altec heeft hierin het advies gegeven Print & Protect labels te gebruiken: zilverkleurige industriële labels die worden beschermd door een transparant beschermlaminaat. In sommige gevallen wordt dit gecombineerd met de Altec ChainTag. De ChainTag wordt gebruikt als bevestigingsmiddel voor Print & Protect labels wanneer het direct plakken op de ondergrond geen optie is, zoals op een ketting.

 

Goed van start met een nulpuntmeting

Om goed inzichtelijk te krijgen welk materieel op welk vaartuig ligt is er door HEBO voor gekozen om een nulpuntmeting te doen. Een medewerker van het bedrijf heeft alle vaartuigen bezocht en per vaartuig geïnventariseerd welk materieel er aanwezig is op het betreffende vaartuig. Het was daarom wenselijk om de printer mee te kunnen nemen naar locatie om daar de data in te voeren en de labels te printen.

 

ATP-600: Labels printen op locatie

Om op locatie te printen is er gekozen voor de ATP-600 labelprinter. Een labelprinter die gemakkelijk te vervoeren is met de beschikbare draagkoffer. Deze 600 dpi printer kan door zijn display en aansluitmogelijkheid voor een toetsenbord zonder tussenkomst van een computer worden gebruikt. Door het gebruiksvriendelijke softwareprogramma op de labelprinter hoeft de klant enkel de data in te voeren (uniek materieelnummer, lengte, breedte, gewicht, datum en capaciteit) en de labels direct af te drukken.

Hierbij wordt automatisch een QR-code gegenereerd en op het label gezet. Deze QR-codes scannen zij met een tablet waardoor informatie over het materieel direct gecommuniceerd wordt met hun bedrijfssoftware.Aanvullende Informatie

Omschrijving Straalcards & Laslabels
Naam HEBO Maritiemservice

Productbeschrijving van "HEBO Maritiemservice"

Dit project is in samenwerking met ALTEC industrial identification B.V. tot stand gekomen. Door nauw samen te werken met de betrokken mensen, kan er een maatwerk labeloplossing worden opgeleverd die voldoet aan specifieke wensen van de klant.

Bent u ook op zoek naar een labeloplossing?
Neem direct contact op:

T  078-615 20 33

E  info@altec.nl