Mercon steel structures

Sinds de oprichting in 1976 legt Mercon Steel Structures B.V. zich toe op het ontwerpen en fabriceren van staalconstructies voor een diversiteit aan opdrachtgevers. Bedrijven binnen de klantenkring leggen zich nationaal en internationaal toe op oliewinning en -raffinage, petrochemie, energiedistributie of de weg- en waterbouw. Tot de gerealiseerde projecten behoort een grote verscheidenheid aan offshore-installaties en op het vasteland opgerichte constructies, bijvoorbeeld voor de petrochemische industrie, maar ook een breed scala van infrastructurele projecten, montage- en onderhoudswerken of volumineuze opslagsystemen.

Contact opnemen

Wij bieden ook u graag een passende maatwerk oplossing. Onze adviseurs staan u graag te woord.


In de oude situatie werd er gewerkt met stift om aan te geven wie met welke las bezig was en hoe een bepaalde las gemaakt moest worden. De voorman liep met een lijst in de hand af te strepen welke lasnaden gemaakt waren en welke nog moesten gebeuren. Daarna moest hij deze allemaal handmatig invoeren in hun ERP systeem. Als er een verkeerde las tussen zat, door verkeerd invullen of overnemen, moest de voorman weer terug naar de las om te achterhalen wat de status is van de las.

In de nieuwe situatie, scant de voormaan onder het motto: “Niet typen maar bliepen”, de laslabels om een lasnaad te identificeren, een status toe te kennen en een lasser aan een specifieke lasnaad te koppelen. Dit wordt daarna automatisch verwerkt in het ERP systeem.

Op deze manier is het risico op menselijke fouten geminimaliseerd, wordt er 3 man op jaarbasis bespaart, is de lasnaad 100% van de tijd geïdentificeerd en traceerbaar gedurende de complete productie.

 

"Altec heeft ervoor gezorgd dat we met deze oplossing efficiënter kunnen werken."

"Cees Ros - Hoofd lasbewerking Mercon B.V."

 

De stickers:

  • Zijn bestand tegen de hoge temperaturen die tijdens het lassen kunnen ontstaan. Ze zijn zelfs bestand tegen de temperaturen die ontstaan bij het gutsen.
  • Bevatten 2D barcodes (Datamatrix) om de scanbaarheid te vergroten. Dit heeft als voordeel dat ze veel kleiner zijn dan traditionele 1D barcodes en hierdoor dubbel zijn uit te voeren. (Vergroten van scanbaarheid en kans op beschadiging minimaliseren)
  • Plakken zeer goed op metalen ondergronden.
  • Zijn zeer goed te bedrukken met onze thermal transfer printers.

 

De oplossing bestaat uit een maatwerk software oplossing op basis van NiceWatch (voorloper van Automation) en de ATP-4300 labelprinter.

  • De software wordt naar wens ingericht in overleg met de eindgebruikers om tot een zo passend mogelijk resultaat te komen.
  • De software slaat een brug tussen bestaande systemen en de labelprinters. Ideaal in deze situatie waarin gewerkt wordt met, SCIA software, scanners, printers en de laslabels.

Aanvullende Informatie

Branche Staalbouw
Referentie "Altec heeft ervoor gezorgd dat we met deze oplossing efficiënter kunnen werken."
Omschrijving Lasregistratie in de staalbouwsector
Naam Mercon steel structures

Productbeschrijving van "Mercon steel structures"

Deze oplossing is in samenwerking met ALTEC industrial identification B.V. tot stand gekomen. Door nauw samen te werken met de betrokken mensen, kan er een maatwerk oplossing worden opgeleverd die voldoet aan specifieke wensen van Mercon.

Bent u ook op zoek naar een oplossing voor het registreren van lasnaden of andere identificatie probleem in de staalbouw? Neem dan gerust contact op met onze binnendienst.

Tel: 078-615 20 33

Email: info@altec.nl

Mercon B.V.