Autoclaaf voorbeeld

In ziekenhuizen is het van het grootste belang dat de instrumenten waarmee gewerkt wordt zo schoon mogelijk zijn. De instrumenten ondergaan sterilisatie processen om de instrumenten zo steriel mogelijk te maken. Maar hoe kan zoiets 100% gegarandeerd worden? Altec heeft hier een oplossing voor in de vorm van een uniek label met indicator stip.

Het label wordt op het instrument of de verpakking geplakt en wordt daarna in de autoclaaf gedaan. Wanneer het instrument uit de autoclaaf wordt gehaald en het instrument is goed gesteriliseerd, is de indicator verkleurd. Door de speciale labelconstructie is het label weer van het instrument of verpakking te halen en aan te brengen op bijvoorbeeld een werkbon. Hierdoor kunt u altijd traceren of een batch of een specifiek item daadwerkelijk is gesteriliseerd.

Het label bestaat uit een transparante kunststof drager en een perfect te bedrukken kunststof etiket. Hierdoor is er geen kans op contaminatie van de gesteriliseerde instrumenten en is het dus een ideale oplossing voor "schone" ruimtes.

  Stap 1:

Altec - Autoclaaf - Stap 1 in sterilisatieproces

Gebruikte instrumenten worden verzameld om te laten steriliseren. 

  Stap 2:
Altec - Autoclaaf - Stap 2 in sterilisatieproces Vervolgens worden de instrumenten machinaal gereinigd.
  Stap 3:
Altec - Autoclaaf - Stap 3 in sterilisatieproces Na het reinigen worden de instrumenten verpakt. (Indien van toepassing)
  Stap 4:
Altec - Autoclaaf - Stap 4 in sterilisatieproces Met de ALTEC TTP-Printer print u zelf labels die voorzien zijn van een autoclaafindicator. U bepaalt zelf welke informatie op het label komt. Denk hierbij aan: Itemnummer, Batchnummer, THT-datum, etc. Het label wordt op het instrument geplakt (of op de verpakking) en wordt daarna in de autoclaaf gedaan.
  Stap 5:
Altec - Autoclaaf - Stap 5 in sterilisatieproces Wanneer het instrument uit de autoclaaf komt, kunt u direct zien of het instrument goed is gesteriliseerd. Wanneer de indicator is verkleurd, dan weet u dat het instrument weer gebruikt kan worden. U haalt het label van de verpakking en plakt deze op een werkbon. Hierdoor kunt u altijd nagaan of een instrument is gesteriliseerd.