Met de naderende GHS wetgeving (Globally Harmonised System) is het niet meer toegestaan om uw chemicaliën te identificeren met de zwart/oranje HSID symbolen. Om uw chemicaliën te blijven voorzien van de juiste labels, heeft Altec het LASSIE 2 Lite systeem ontwikkeld. Met het nieuwe systeem kunt u al uw GHS/CLP labels in full color printen op de hoogwaardige, chemisch resistente labels.

 Altec - Nieuws - wots techaward - LASSIE 2 Lite

De GHS / CLP wetgeving moet zorgen voor verbeterde veiligheid op elke werkplek waar met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt. De oranje vlakken maken plaats voor de kenmerkende rode ruit en de R (risk) & S (safety) zinnen worden vervangen door H (hazard) & P (precaution) zinnen.

Bekijk en like onze inzending voor de Techaward 2014 op http://wots.nl/techaward-altecindustrial/.

Full color labels printen

Altec - wots techaward - LASSIE 2 printerLASSIE 2 label print oplossing.

Om de rode ruit te kunnen printen moet u de beschikking hebben over een printer die meerdere kleuren kan printen.

- Full color LASSIE 2
De beste oplossing voor het printen van gevaren etiketten. Door het ingebouwde snijmes kan deze printer zeer veel verschillende formaat labels uit 1 rol halen. Zo kunt u kleine potjes en flesjes, of grotere jerrycans labelen zonder rollen te wisselen. Omdat deze oplossing full color is kunnen de GHS symbolen zonder problemen overal op het label geprint worden. Tevens zorgt de veelzijdigheid ervoor dat u ook andere elementen in full color weer kunt geven. Denk hierbij onder andere aan logo's en kleurcodes.

 

Speciaal labelmateriaal voor gevaarlijke stoffen

Bestand tegen de meeste chemicaliën.Altec - wots techaward - Aceton label

Waar de meeste labels ten onder gaan vinden de lassie 2 labels hun kracht. Zelfs het morsen van aceton op deze labels kan geen kwaad. Na het droogwrijven van het label komt deze in de meeste gevallen totaal ongeschonden uit de strijd.

De inkt wordt als het ware in het labelmateriaal opgenomen, waardoor de hoge mate van resistentie behaald wordt. De inkt in combinatie met het kunststof label voldoet aan de British Standard BS 5609. Dit houdt in dat de labels en de bedrukking tot 3 maanden in zout water getest zijn en goed zijn bevonden.