De toepassing

Altec heeft vanaf nu voorbedrukte gevarentags in het assortiment. Deze tag is bedoeld voor LOTOTO-toepassingen (Lockout-Tagout-Tryout). Dit is de veiligheidsprocedure waarbij machines en/of andere krachtbronnen worden uitgeschakeld voor onderhouds- en herstelwerkzaamheden. Deze procedure beschermt personeel tegen de gevaren van machines of andere vormen van energie die onverwachts in werking worden gesteld. Doordat de inhoud van deze tag volledig zelf in te vullen is, kun je met één tag verschillende type meldingen en statussen aangeven. Denk hierbij aan het type waarschuwing, naam van de verantwoordelijke, datum, P&ID-code, LOTOTO-stand en overige informatie.

 

 

Software

Met de software NiceLabel PowerForms kun je voor eindgebruikers een zeer gebruiksvriendelijke interface opbouwen om snel en foutloos de gevarentags te printen. Het voordeel van deze software is dat het label zelf niet aan te passen valt. Een eindgebruiker kan dan ook nooit ongewenst verandereingen aanbrengen in het originele labelbestand. Het is een kwestie van de juiste gegevens invoeren en/of selecteren en de tag is klaar om te printen.

 

De gevarentag in NiceLabel Powerforms

 

Inclusief perforatierand

Een ander voordeel van deze gevarentag is dat deze op 2/3e geperforeerd en daarmee afscheurbaar is. Bij LOTOTO wordt de tag bijvoorbeeld bevestigd aan een vergrendeld schakelaar of afsluiter van een bepaalde energiebron.

 

 

Meer informatie of samples ontvangen?

Bel 078 - 69 615 20 33 of stuur een e-mail naar info@altec.nl