Producent staalconstructies

Vraag samples aan

Bent u ook actief in de staal- en/of constructiesector? Vraag dan nu meer informatie en samples aan van onze laslabels en straalcards.

Contact opnemen

Wij bieden ook u graag een passende maatwerk oplossing. Onze adviseurs staan u graag te woord.


 

Registratie van lasnaden bij complexe staalconstructies

Hoe het laslabel van Altec hier de oplossing biedt

Bij een producent van zeer grote en complexe staalconstructies wordt sinds enkele maanden op meerdere locaties gebruikgemaakt van ons laslabel. Het laslabel wordt het gehele constructietraject gebruikt en zorgt voor veel minder administratie bij het lassen. Het laslabel wordt bij een las geplakt en voorzien van een QR-code. Dit label plakt goed op ruwe ondergronden en doorstaat de temperatuur die bij het lassen wordt behaald.
Elke las wordt gefabriceerd, geregistreerd en gecontroleerd. Voorheen werden deze lasregistraties verzameld tot het einde van de week. Teamleiders gingen dan in de laatste uren van de week alle lassen afmelden. Dit leverde twee problemen op:

• Veel administratieve moeite waar teamleiders wekelijks tegen op zagen
• Onduidelijk wat de exacte status was van het project (hidden progress)
  Lassen van het begin van de week werden pas aan het eind van de week verwerkt.

Directe lasregistratie met laslabels en een bedrijfsapplicatie

De fitter doet zijn werkzaamheden en plaatst het lasidentificatie label (DR.) bij de las. Daarna komt de voorman en hij bepaalt met welke procedure (WPS) er gelast moet gaan worden. De voorman plaatst het specifieke WPS-label bij de las. Daarna zullen de lassers (Root, Fill en Cap) hun werk doen en hun labels bij de las plaatsen.

Het bedrijf heeft een eigen applicatie (app) ontwikkeld waarmee de voormannen gemakkelijk na de controle de verschillende codes in kunnen scannen. Hierdoor wordt gelijk geregistreerd om welke las het gaat, hoe deze gelast is en door welke personen er aan een las is gewerkt. Dit scheelt een hoop administratieve werkzaamheden en zorgt er ook nog eens voor dat de voormannen meer op de werkvloer zijn in plaats van administratie bijwerken in een kantoor.

 

Identificatie van Pipe Spools

Tijdens het straal- en natlakproces

Bij hetzelfde bedrijf worden Pipe Spools gemaakt. Dit zijn geprefabriceerde onderdelen van een leidingsysteem. Een Pipe Spool omvat de pijpen, flenzen en fittingen die zij aan elkaar monteren voordat ze geleverd worden op de constructiesite.

 
Oude situatie Tape beschreven met markeerstift (foutgevoelig)   Nieuwe situatie Straalcard met QR-codes en informatievelden

 

Deze onderdelen worden veelal gestraald en eventueel genatlakt of verzinkt. Dit zorgt voor duurzamere onderdelen die bestendiger zijn tegen roest. Omdat elke Pipe Spool een uniek nummer heeft, is het voor hen noodzakelijk om te weten welke Pipe Spool eruit gaat en welke spool er terugkomt.

Altec straalcards overleven het zware straalproces en het natlakken. Dit komt doordat de cards voorzien worden van een robuust beschermlaminaat. Na het natlakken wordt dit laminaat verwijderd en is het label weer volledig lees- en scanbaar. Op deze manier wordt het proces van Heerema geoptimaliseerd.

 

Aanvullende Informatie

Omschrijving Straalcards & Laslabels
Naam Producent staalconstructies

Productbeschrijving van "Producent staalconstructies"

Dit project is in samenwerking met ALTEC industrial identification B.V. tot stand gekomen. Door nauw samen te werken met de betrokken mensen, kan er een maatwerk labeloplossing worden opgeleverd die voldoet aan specifieke wensen van de klant.

Bent u ook op zoek naar een labeloplossing?

T  078-615 20 33

E  info@altec.nl