Printers en labels sinds 1969

Barcode labels

Printen van labels met barcodes en QR-codes

Voor het printen van barcode labels heb je een labelprinter, label software en de juiste labels nodig. De samenstelling van deze 3 producten hangt volledig af van jouw labeltoepassing. Voor barcode labels zijn vele soorten labels te gebruiken, in verschillende afmetingen, kleuren en kleefkracht.

Denk hierbij ook aan de omgeving en omstandigheden waar je de barcode labels bevestigt. Zoals binnen of buiten, weersinvloeden en UV of aanraking met chemicaliën en oliën. Wat de omstandigheden ook zijn. Wij zorgen er voor dat jij aan de slag kunt met een perfect werkend printsysteem.

ATP-Series - industrial labelprinters

Voor het bedrukken van barcode labels heb je een industriële barcode labelprinter nodig.
Dit houdt in dat de printer geschikt moet zijn voor:

  • Hoge aantallen barcode labels (per dag)
  • Stabiel en scherp barcodes printen op verschillende labelmaterialen
  • Bestand zijn tegen industriële omgevingen
ATP-23: kleine laboratorium printer

De Altec ATP-23 labelprinter is bedoeld voor het printen van laboratorium labels of klein formaat labels tot 54 mm breed. Daarbij neemt deze printer vanwege zijn kleine footprint weinig ruimte in beslag op het bureau.

 

ATP-300 Pro: voor ieder type barcode label

In de meeste gevallen is de Altec ATP-300 Pro labelprinter de perfecte keuze voor het printen van barcodes. Deze labelprinter kan met vrijwel alle labelmaterialen uitstekend overweg.

ATP-600 Pro: kleine barcodes en scherpe afbeeldingen

Ben je van plan hele kleine barcodes of afbeeldingen te printen op kleine labels? Zoals componentlabels of kleine typeplaatjes? Dan is de Altec ATP-600 Pro met een 2x hogere printresolutie een uitstekende optie.

ATP-3000: zwaar industrieel gebruik / hoge aantallen

Komt de printer in een zwaar industriële omgeving te staan of ben je van plan om hele hoge aantallen te printen? Dan is de Altec ATP-3000 een nog robuustere optie. Deze printer zie je vaak terug in industriële productiehallen en industriegebieden.

ICP-400: PVC Cards printen met barcodes

Voor het printen van PVC cards met barcodes is de Altec ICP-400 de perfecte industriële cardprinter. Hiermee print je in hoge snelheid hoogwaardige barcode cards. Bijvoorbeeld voor bezoekerspasjes, identificatiecards of cards voor track & trace tijdens oppervlaktebehandeling (poedercoaten en stralen).

ColorCube: full-color barcode labels

Kleurrijke labels printen en tegelijkertijd gebruikmaken van barcodes of QR-codes? Dat kan met de Altec ColorCube. Deze full-color labelprinter is te gebruiken voor een grote hoeveelheid typen barcode labels.

Door het gebruik van kleur op barcode labels maak je het label op afstand al herkenbaar. Ook is het mogelijk om huisstijlkleuren en logo's van het bedrijf op het label te verwerken.

LabeLase: barcodes op metalen tags

De LabeLase 1000 kan met lasertechniek bedrukkingen maken op metalen tags. Dit maakt het mogelijk om barcodes en QR-codes te printen op hittebestendige metalen tags. Deze tags zijn te gebruiken in omgevingen waar extreme temperaturen tot 1.000 ℃ vrijkomen bijvoorbeeld.

Met gebruiksvriendelijke label software maak je het printen van labels met barcodes heel eenvoudig. Het gebruik van barcodes is volledig geïntegreerd met alle gangbare 1D en 2D varianten.

Nieuw: LabelCloud

Met LabelCloud print en beheer je al je barcode labels in de Cloud. Automatiseer volledige printprocessen. Met eenvoudig te bedienen printapplicaties kan iedere medewerker foutloos labels printen. Vanaf iedere locatie.

NiceLabel designer

Met NiceLabel labeling software maak je met een handige designer eenvoudig barcode labels. Plaats 1D- en 2D- barcodes, serienummers, data en afbeeldingen op het label en print direct het aantal labels dat je nodig hebt.

Er zijn verschillende hangende en plakkende labelmaterialen met specifieke eigenschappen om in te zetten als barcode label. Denk aan asset management labels, typeplaten en kenplaten, magazijnlabels, track & trace labels, productlabels en laboratorium labels. Er zijn zelfs barcode labels die geschikt zijn voor het gebruik tijdens oppervlaktebehandeling in de staalindustrie. Hieronder geven we een aantal voorbeelden.

Asset labels met barcodes voor asset management

Bij het beheren van assets zijn barcode labels met een QR-code onmisbaar. Van aankoop tot afschrijving kun je iedere asset voorzien van een label met een registratiecode, barcode en bedrijfsinformatie. Dit maakt het beheer hiervan (uitgeven en innemen) overzichtelijk en traceerbaar. Ook het opvragen van een status bij garantie, reparatie of of keuring is veel makkelijker met een barcode label.

Hierbij gebruiken we meestal kleine formaten Print & Protect labels. In het geval van de kleinste labels is de ATP-600 Pro labelprinter met zijn scherpere bedrukking een uitstekende optie.

Typeplaten en kenplaten met barcodes

Maak voor typeplaten en kenplaten gebruik van wit of gemetalliseerd zilver polyester labels met een industriële kleefkracht. Typeplaat labels doen niet onder voor echte metalen typeplaten.

Sterker nog, er zijn veel meer bedrukkingsmogelijkheden. Op het typeplaatje is ruimte voor een bedrijfslogo, productinformatie, serienummer en een 1D of 2D barcode. Hier zijn veel formaten in mogelijk van klein (25x13mm) tot groot (100x150mm).

Buitengebruik en industriële omgevingen

Ben je van plan om barcode typeplaten te gebruiken in de buitenlucht of in extreem industriële omgevingen? Kies dan voor Print & Protect labels of ReflectID (reflecterende) labels. Dit zijn typeplaten of reflecterende labels met een beschermlaminaat. Dit transparante laminaat is eenvoudig aan te brengen op het label en verlengt de levensduur met jaren.

Het voordeel van een laminaat is dat het label beschermd blijft tegen weersinvloeden en industriële omstandigheden. Denk aan vuil, krassen, UV-straling, weersinvloeden, chemicaliën en mechanische belasting. Maar denk ook zeker aan vettige handen wanneer het label bijvoorbeeld op handgereedschap zit, zoals een boormachine.

Magazijnlabels met barcodes

Stel dat je jouw magazijn wil gaan voorzien van barcode labels op stellingen en rekken. Dan is het belangrijk dat deze barcodes goed zichtbaar en scanbaar zijn. Ook moeten deze labels eenvoudig te wisselen zijn. Bijvoorbeeld bij een herindeling in het magazijn. Dan zijn magneetband, magneetlabels of het nieuwe ‘Place label here’ label perfecte verwisselbare labels. Vervolgens print je met een ATP-300 Pro of ATP-3000 grote hoeveelheden magazijnlabels met barcodes in een mum van tijd.
 

Permanente magazijnlabels
A320 Industrial vinyl is een veelgebruikt permanent barcode label in het magazijn. Dit hoogwaardige vinyl heeft een extra sterke kleeflaag voor een industriële hechting op allerlei ondergronden.
 

Track & Trace labels met barcodes

Barcode labels maken track & trace mogelijk tijdens industriële processen. Bijvoorbeeld verzendlabels voor transport of bij oppervlaktebehandeling. Denk aan het traceren van materialen tijdens verzinken, stralen, poedercoaten en natlakken.

Laboratoriumlabels met barcodes

In de medische wereld wordt veel gewerkt met DataMatrix (2D) barcodes. Werk je in het laboratorium en zoek je barcode labels voor onder meer objectglaasjes, epjes en de autoclaaf? Maak dan gebruik van de ATP-23 labelprinter.

Welke barcodes kan ik gebruiken?

1D barcodes (streepjescodes)
Een barcode (of streepjescode) is een afbeelding die bestaat uit een aantal lijnen. De combinatie van de lijnen zorgt voor een scanbare barcode. In onze labeling software kun je kiezen voor onder meer de volgende typen 1D-barcodes:

  • Code 128
  • Code 39
  • Interleaved 2 of 5
  • EAN 8, EAN 13, EAN 128 voor bijvoorbeeld GS1

2D barcodes (QR-codes / DataMatrix)
Naast de 1D barcodes zijn er ook 2D barcodes. Bij 2D barcodes gaat het meestal om een QR-code of een Datamatrix code. De QR-code is te herkennen door 3 vierkantjes in de hoeken. De Datamatrix code hebben aan de onder- en linkerkant een ononderbroken lijn en aan de rechter- en bovenkant een stippellijn.
 

Positionering van barcodes op het label

Zorg er bij het printen van 1D en 2D barcodes altijd voor dat er voldoende witruimte overblijft rondom de barcode. Zorg ook dat de barcode zo groot mogelijk op het label komt te staan. Print vervolgens de barcode labels en test altijd met een smartphone of barcode scanner of de barcode op jouw label goed scanbaar is. Test hierbij ook de scanafstand die in de praktijk gebruikt wordt.

Labelmaterialen voor barcode labels

Verschillende soorten labelmaterialen met unieke eigenschappen voor verschillende barcode toepassingen.

Praktijkvoorbeelden van barcode labels

Een overzicht van verschillende labelmaterialen waarbij barcodes mogelijk zijn.

Vragen over labels

Hulp nodig bij het vinden van een label?

Op werkdagen bellen we je binnen 24 uur terug voor een passend labeladvies.

Zelf een label vinden?

Persoonlijk labeladvies?

078 - 615 20 33

Terugbelverzoek

persoonlijk advies