Labelprinters en labels voor industriële toepassingen

Duurzaamheid

Onze impact op mens en milieu

Fris, modern en open. Wie Papendrecht inrijdt kan niet om ons duurzame pand heen. Maar hoe opvallend het voor voorbijgangers ook is, de echte schoonheid zit vanbinnen. Zo is al bij de bouw gebruik gemaakt van circulaire materialen, wat minder belastend is voor het milieu doordat er minder energie voor grondstoffenwinning nodig is. De boven- als de benedenverdieping zijn omgeven door glas, zodat we tijdens het werk heerlijk naar buiten kunnen kijken en genieten van het zonnetje. Het dak boven ons hoofd geeft ruimte aan 118 zonnepanelen die helpen om ons magazijn van stroom te voorzien en elektrische auto's op te laden. En om ervoor te zorgen dat je bij ons altijd prettig kan werken, zorgt het automatische klimaatsysteem voor de optimale licht- én luchtkwaliteit voor een gezonde werkplek. 

De duurzame toer

Wij zijn er trots op dat veel collega's met de fiets naar Altec komen. De simpelste manier om duurzamer te rijden is namelijk minder rijden. Het fietsplan is dan ook één van onze vaste arbeidsvoorwaarden en voor wie wil is er een douche en kleedruimte om je op te frissen. Kom je liever met de elektrische auto? Dan staat er een laadpaal voor je klaar om deze weer op te laden.

Groene vingers

Er is ons veel aan gelegen dat het bij ons binnen prettig werken is. Zo staan er veel échte planten die ons voorzien van de nodige zuurstof en luchtvochtigheid. Maar ook aan het leven buiten onze muren dragen we een steentje bij. Zo hebben we meerdere broedkorven laten plaatsen in het naastgelegen park om eenden een veilige broedplaats te bieden en kunnen bijen, vlinders en andere insecten overwinteren in ons insectenhotel. Die staat natuurlijk in onze tuin die is aangeplant met insectenvriendelijke beplanting. Hiermee stimuleren we de biodiversiteit in onze omgeving.

Afvalverwerking en reparatie

Bij Altec mikken we erop zo weinig mogelijk afval te produceren en zo veel mogelijk te recyclen. Onze afvalpers verwerkt al het karton in ons magazijn zodat dit eenvoudig gerecycled kan worden. En door printers van onze klanten te repareren zorgen we ervoor dat deze minder snel op de afvalstapel terecht komen. 

Personeelsbeleid

We zijn niet alleen zuinig op het milieu, maar ook op onze collega's. Naast beweging, stimuleren we groei en ontwikkeling. Bijvoorbeeld met het regelmatig volgen van cursussen en opleidingen. En wist je dat veel collega's bij Altec op meerdere afdelingen hebben gewerkt? Zo groei je niet alleen zelf door, maar zo groeien wij ook als bedrijf. En doordat we zo zuinig zijn op onze collega's is de gemiddelde arbeidsduur bij Altec een duurzame 9 jaar!

Stichting Tjommie

Tjommie betekent in Zuid-Afrika 'vriend'. En wij zijn er trots op een tjommie te zijn van Stichting Tjommie. Tjommie is een lokaal goed doel dat kinderen die opgroeien in townships van Zuid-Afrika de steun biedt die ze zo hard nodig hebben. Wij dragen graag bij aan Tjommie en helpen zo kinderen die opgroeien in armoede de mogelijkheid te geven op een kansrijke toekomst.

Lees hier meer over wat wij doen met stichting Tjommie

Op zoek naar een duurzame oplossing?

Van -196°C tot +1000°C, van 5x5mm tot 100x1000mm of van chemisch resistent tot fraudebestendig. Bij Altec hebben we voor elke toepassing een duurzame oplossing voor jouw identificatie. 

Vragen over labels

Hulp nodig bij het vinden van een label?

Laat je adviseren over labelmaterialen, afmetingen en resistentie tegen chemicaliën, UV (buiten) of vuil. Op werkdagen bellen we je binnen 24 uur terug voor een passend labeladvies.

Laat je adviseren

Persoonlijk labeladvies?

078 - 615 20 33

Terugbelverzoek

persoonlijk advies