Ruim 50 jaar printers en labels

Hittebestendige labels

Barcode labels gebruiken bij hoge temperaturen

Veel industriële processen vragen om hittebestendige labels. Vaak gaat het hierbij om barcode labels. Wellicht ben je bekend met metalen kenplaten of geponste RVS-plaatjes. Robuust, maar niet flexibel wat betreft de bedrukking. Barcodes en een bedrijfslogo voor de herkenning zijn bijvoorbeeld nauwelijks mogelijk. Daar is een oplossing voor.

Met een Altec labelprinter en hittebestendige labels kun je zelf barcodes, afbeeldingen en oplopende serienummers printen. Er zijn labels bij die bestand zijn tot extreem hoge temperaturen van 1000 °C. Op die manier kun je zelfs in zwaar industriële processen barcode labels toepassen. Onderstaand vind je een overzicht van de verschillende hittebestendige labels met de maximaal haalbare temperatuur vermeld.

B434 / B483 / A127 Zelfklevende labels

Voor toepassingen tot 100 graden celsius zijn polyester labels geschikt. Deze zelfklevende labels hebben een temperatuurbereik van 100°C. Daarmee zijn de labels in veel situaties al voldoende hittebestendig.

Door de hoge kleefkracht van de labels kun je deze vrijwel overal op bevestigen. Denk hierbij aan gegoten aluminium of oppervlakten die in aanraking komen met olie of andere agressieve middelen.

Print bijvoorbeeld B434/B483 typeplaten met barcodes of A127 componentlabels voor op elektrische componenten.

Geschikte labelprinters ATP-23 (tot 54mm) • ATP-300 Pro • ATP-600 Pro • ATP-3000
B718 Zelfklevende labels

Mocht de labeltoepassing oplopen tot boven de 100 °C, dan is het zelfklevende B718 polyimide materiaal een geschikte keuze.

Deze hittebestendige labels vind je veel terug op printplaten in de elektonica. Zo zijn deze labels al veel ingezet bij de productie van computerchips. Dit B718 labelmateriaal kan kortstondig temperaturen aan van circa 350 °C.

Geschikte labelprinters ATP-23 (tot 54mm) • ATP-300 Pro • ATP-600 Pro • ATP-3000
A215 Zelfklevende labels

Werk je in de metaalbewerking waarbij veel laswerk plaatsvindt? Dan zoek je hittebestendige laslabels die tegen extreme temperaturen bestand zijn. Ook moeten ze bestand zijn tegen lasspetters. A215 laslabels overleven temperaturen tot 450 °C. Zelfs aanraking met lasspetters vormt geen probleem. Jouw barcode labels met weld-informatie blijven uitstekend lees- en scanbaar.

Dit label biedt een oplossing bij het markeren van staal volgens de NEN-1090 norm. Dit is van toepassing bij lasnaden met executieklasse 3 en 4.

Geschikte labelprinters ATP-300 Pro • ATP-600 Pro • ATP-3000
A117 / A180 tags

Naast zelfklevende hittebestendige labels zijn er ook hangende oplossingen. Dit noemen we hittebestendige tags en voor  hier twee materialen voor beschikbaar:

Geschikte labelprinters ATP-300 Pro • ATP-600 Pro • ATP-3000
HotTag

Er is zelfs een labelmateriaal die een temperatuurbereik heeft tot 1000 °C. De HotTag is een RVS-tag en beschikbaar in verschillende kleuren. Gebruik deze metalen tag bij onderhoud of inspectie van bijvoorbeeld leidingen, flenzen en appendages. Of andere industriële barcode label toepassingen waarbij extreme temperaturen vrijkomen. Door het gebruik van een laserbedrukking is blijven gegevens en barcodes áltijd goed leesbaar.

Geschikte labelprinters Labelase 1000
Hittebestendige labels voor oppervlaktebehandeling

Bij oppervlaktebehandeling zijn er ook labeltoepassingen waarbij hitte een rol speelt. Bijvoorbeeld bij track & trace tijdens het proces van poedercoaten (200 °C) of verzinken (450 °C). Een overzicht van barcode labels tijdens oppervlaktebehandeling vind je op:

Labels voor oppervlaktebehandeling

Labelmaterialen voor hittebestendige labels

Voorbeelden van hittebestendige labels

Praktijkfoto's van toepassingen met hittebestendige barcode labels.

Vakgebieden voor het gebruik van hittebestendige labels.

Bekijk welke labeltoepassingen nog meer mogelijk zijn in een vakgebied naast hittebestendige labels.

Vragen over labels

Hulp nodig bij het vinden van een label?

Op werkdagen bellen we je binnen 24 uur terug voor een passend labeladvies.

Zelf een label vinden?

Persoonlijk labeladvies?

078 - 615 20 33

Terugbelverzoek

persoonlijk advies