Meer dan 50 jaar printers en labels

Hittebestendige labels

Barcode labels voor extreem hoge temperaturen

  1001 soorten labels  Volgende werkdag in huis  Gratis support & templates  Al 50+ jaar expertise

Hittebestendige tags of labels printen?

Vraagt het industriële productieproces om hittebestendige barcode labels? Deze labels of tags zijn eenvoudig in eigen beheer te printen. Er is keuze uit hangende labels (tags) en zelfklevende labels in verschillende materialen, afmetingen en kleuren. Voor ieder extreem temperatuurbereik is een geschikt label leverbaar. Hierdoor is het dus altijd mogelijk om barcode labels te gebruiken bij extreme hitte.

Tags met een temperatuurbereik van 100 tot 1.000 °C

Ieder type hittebestendig label, etiket of tag heeft een hoog temperatuurbereik. In veel situaties volstaan polyester labels met een bereik tot 100 °C. Komen er bij jouw industriële toepassing extremere temperaturen vrij? Dan is er keuze uit labels die bestand zijn tot 100 °C, 250 °C, 350 °C, 450 °C, 600 °C en zelfs 1.000 °C.

Type labels/tagsBevestiging Temperatuurbereik
Industriële typeplaten - Print & Protect - ComponentlabelsZelfklevendTot 100 °C
A117 Hittebestendige tagsHangendTot 250 °C
B718 Polyimide labels - A376 Polyimide labels (flame retardant)ZelfklevendTot 350 °C
A215 LaslabelsZelfklevendTot 450 °C
A403 Hittebestendige tagsHangendTot 600 °C
HotTag - metalen tagsHangendTot 1.000 °C

Hittebestendige labelmaterialen

Gebruik een industriële labelprinter voor hittebestendige labels

Met een Altec labelprinter, professionele software en hittebestendige labels kun je zelf barcodes, afbeeldingen en oplopende serienummers printen. Deze printers zijn robuust en geschikt voor professioneel en industrieel gebruik. Zelfs in zwaar industriële processen is het printen van barcode labels dus mogelijk.

Gratis samples aanvragen van hittebestendige labels

Altec samplepakketVraag gratis samples aan van de verschillende soorten, kleuren en afmetingen hittebestendige labels en tags. Of maak een (online) afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Labelmaterialen voor hittebestendige labels

Verschillende hittebestendige labelmaterialen met hoge temperatuurbereiken.

B434 / B483 / A127 Zelfklevende labels

Voor toepassingen tot 100 graden celsius zijn polyester labels geschikt. Deze zelfklevende labels hebben een temperatuurbereik van 100°C. Daarmee zijn de labels in veel situaties al voldoende hittebestendig.

Door de hoge kleefkracht van de labels kun je deze vrijwel overal op bevestigen. Denk hierbij aan gegoten aluminium of oppervlakten die in aanraking komen met olie of andere agressieve middelen.

Print bijvoorbeeld B434/B483 typeplaten met barcodes of A127 componentlabels voor op elektrische componenten.

Geschikte labelprinters ATP-23 (tot 54mm) • ATP-300 Pro • ATP-600 Pro • ATP-3000
A117 Hittebestendige tag

Naast zelfklevende hittebestendige labels zijn er ook hangende labels (tags) die tegen hoge temperaturen bestand zijn. De A117 Hittebestendige tag is gemaakt van een speciaal polyester dat een temperatuurbereik van 250 °C heeft.

B718 / A376 Polyimide labels

Mocht de labeltoepassing oplopen tot ruim boven de 100 °C, dan is het zelfklevende B718 polyimide of A376 polyimide materiaal de juiste keuze.

Deze hittebestendige labels vind je veel terug op printplaten in de elektonica. Zo zijn deze labels al veel ingezet bij de productie van computerchips. Het B718/A376 labelmateriaal kan kortstondig temperaturen aan van circa 350 °C.

Geschikte labelprinters ATP-23 (tot 54mm) • ATP-300 Pro • ATP-600 Pro • ATP-3000
A215 Aluminium zelfklevende labels

Werk je in de metaalbewerking waarbij veel laswerk plaatsvindt? Dan zoek je hittebestendige laslabels die tegen extreme temperaturen bestand zijn. Ook moeten ze bestand zijn tegen lasspetters. A215 laslabels overleven temperaturen tot 450 °C. Zelfs aanraking met lasspetters vormt geen probleem. Jouw barcode labels met weld-informatie blijven uitstekend lees- en scanbaar.

Dit label biedt een oplossing bij het markeren van staal volgens de NEN-1090 norm. Dit is van toepassing bij lasnaden met executieklasse 3 en 4.

Geschikte labelprinters ATP-300 Pro • ATP-600 Pro • ATP-3000
A403 Hittebestendige tag

De A403 Hittebestendige tag is een hangend label en gemaakt van een speciaal polyimide. De tag kan temperaturen tot 600 °C aan.

Geschikte labelprinters ATP-300 Pro • ATP-600 Pro • ATP-3000
HotTag

Er is zelfs een labelmateriaal die een temperatuurbereik heeft tot 1000 °C. De HotTag is een RVS-tag en beschikbaar in verschillende kleuren. Gebruik deze metalen tag bij onderhoud of inspectie van bijvoorbeeld leidingen, flenzen en appendages. Of andere industriële barcode label toepassingen waarbij extreme temperaturen vrijkomen. Door het gebruik van een laserbedrukking is blijven gegevens en barcodes áltijd goed leesbaar.

Geschikte labelprinters Labelase 1000
Hittebestendige labels voor oppervlaktebehandeling

Bij oppervlaktebehandeling zijn er ook labeltoepassingen waarbij hitte een rol speelt. Bijvoorbeeld bij track & trace tijdens het proces van poedercoaten (200 °C) of verzinken (450 °C). Een overzicht van barcode labels tijdens oppervlaktebehandeling vind je op:

Labels voor oppervlaktebehandeling

Voorbeelden van hittebestendige labels

Praktijkfoto's van toepassingen met hittebestendige barcode labels.

Vakgebieden voor het gebruik van hittebestendige labels.

Bekijk welke labeltoepassingen nog meer mogelijk zijn in een vakgebied naast hittebestendige labels.

Vragen over labels

Hulp nodig bij het vinden van een label?

Op werkdagen bellen we je binnen 24 uur terug voor een passend labeladvies.

Zelf een label vinden?

Persoonlijk labeladvies?

078 - 615 20 33

Terugbelverzoek

persoonlijk advies